Interner adsense hosting webmaster

Find out What's Going On

Met adsense $ 30.000 verdienen – nederlands voorbeeld – enthousiasmeren

  Vorige week kwam er ineens veel verkeer binnen op het artikel De AdSense grootverdieners. Waarschijnlijk is er een “no referrer” link gebruikt want ik weet nog steeds niet waar deze bezoekers vandaan komen, een forum?

  Via het email formulier kreeg ik daarop de volgende reacties:

  Dag Webmaster…

  Is het interessant om op jullie stukje over Google Adsense ons te vermelden.
  De inkomsten waren iets meer dan $30.000 dollar afgelopen jaar met onze site www.lookup.nl

  Groet,
  Patrick
  Lookup.nl

  Tja, dat kan interessant zijn. Moet het wel waar zijn. Laat dus maar eens zien mailde ik terug.
  lookup_adsense.JPG
  Een aantal dingen heb ik onherkenbaar gemaakt, maar het bewijs was er. Dit is interessant voor mensen die ook eens een positief verhaal willen horen over AdSense.

  Tijd voor wat vragen aan Patrick de eigenaar van Lookup.


  Lookup is een soort van webgids. Het bestaat al wel een tijdje en er wordt gemiddeld 16 uur per week ingestopt ( 2 fulltime dagen ) om aanmeldingen te verwerken, dode links te verwijderen en mail te beantwoorden.

  Lookup is ontstaan als een promotie website. Ze zijn begonnen rond 2000 met het maken van website’s en hosting voor klanten. Het leuke was dat ze al snel nadachten over het probleem “de klanten niks hebben aan een website als er ook geen bezoek komt”.

  Zo is dus Lookup.nl begonnen om voor haar klanten een extra stukje reclame te maken. Tevens zijn ze zich gaan verdiepen in hoe aan te melden bij zoekmachine’s. Als extra service voor onze klanten optimaliseerden we hun website’s met metatags etc. en melden deze ook gratis aan bij de betreffende zoekmachine’s. Dit is service! Een gemiddeld bureau doet dit echt niet voor jou.

  In Lookup werkt Patrick full time aan projecten van klanten. Verder werkt er een ander persoon 2 dagen per week en is alleen met Lookup.nl bezig. Daarnaast werkt Patrick met 3 personen op oproep basis.

  Wat opvalt is met zoveel dingen, de aanhouder wint. Zeker in het begin van het maken van een website moet je je vooral niet uit het veld laten slaan door de inkomsten uit advertentie’s, zegt Patrick. In bijna alle gevallen zullen deze inkomsten lager liggen dan met had verwacht. Het “vingerspitzengevoel” mbt zaken als:

  1. waar de advertentie’s te plaatsen
  2. type advertentie’s en
  3. welke sleutelwoorden gebruik ik in mijn website zodat Google de meest relevante advertentie’s plaatst

  komt met de loop der tijd.

  Tips van Patrick:

  Google zelf geeft de beste tips welke plekken op de site het oog als eerste op valt. Ook informatie qua grootte, type en kleurstelling van de “ad”. Hier heeft Google al veel onderzoek naar laten doen dat ik hier niets aan kan aanvullen.

  Hoe lang duurde het voordat Lookup.nl effect zag in je omzet

  De relevantie van de onderwerpen, maar in dit geval toch vooral de hoeveelheid bezoekers bepalen de inkomsten. Eind 2003 is Lookup begonnen om de website van een “statische html” om te bouwen naar een beheersbare. Dat wil zeggen, alles werkt nu via beheertools en databases.

  Toen is de website pas echt gaan groeien. Op 1 januari 2004 zijn we begonnen met hier en daar wat plaatsen van Google AdSense. Dit leverde in 2004 een mooi meegenomen US$ 9.824,20 op.

  In 2005 was dit bedrag gegroeid tot US$ 24.606,36 en 2006 tot US$ 30.241,67.
  Met februari 2007 er bijna op kunnen we zien dat we op een schema zitten voor dit jaar die al gem. hoger ligt dan die van 2006.

  Andere affiliates naast AdSense

  Naast 468 banners zijn er nog commerciele tekstlinks via Nederlandse affiliates programma’s. We werken vooral met kliks.nl en met tradetracker.nl . De 468 banners springen wel als eerste in het oog maar op de een of andere manier ligt de klikratio ( en dus ook de omzet ) lager dan voor de tekstlinks.

  Alles bij elkaar opgeteld zetten we hiermee nog eens een gem. van 1500 euro per maand om.

  lookup

  AdWords wordt nog niet gebruikt

  Op dit moment wordt er alleen gewerkt met organisch verkeer. Dat wil zeggen verkeer dat binnenkomt via de zoekmachines zonder advertentie ondersteuning. Lookup is AdWords aan het onderzoeken. De onderwerpen die goed lopen en die commercieel ook interessant zijn gaan ze evalueren.

  Het is kwestie van een rekensommetje. Als de gemiddelde bezoeker die komt vanuit AdSense een gemiddelde 5 cent kost zeg maar en deze levert gemiddelde weer 6 of meer op is het een idee.

  Hoeveel bezoekers heb je hier nou voor nodig

  Lookup.nl heeft gemiddeld tussen de 7000-7500 per dag. Hier geldt weer, hoe meer bezoekers hoe hoger de inkomsten. Daarom zijn ze bij Lookup in 2004 begonnen met het maken van meer promotiewebsite’s. Op een gegeven moment krijg je toch een sneeuwbal effect. Met de inkomsten gegenereerd uit deze promotiewebsite’s maken we weer nieuwe.

  Be Sociable, Share!

  About Erno Hannink

News Interner adsense hosting webmaster